dilluns, 21 d’abril del 2008

Empaitadors de llengües

En aquest article, publicat al diari EL País, es fan la pregunta del milió de dòlars: ¿Está perseguido el castellano? La resposta la trobareu desenvolupada en un llarg text que pretén repassar la situació de la llengua castellana en les diferents comunitats autònomes que tenen dues llengües oficials. De la lectura de l'article, se’n desprèn una concepció que no és tan abrandada com la que pugui vehicular la premsa més conservadora, però tot i això s’hi nota un biaix clarament castellanocèntric. A veure que us sembla.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molts diuen que es senten discriminats per raó de la llengua, Peró jo també crec que tota aquesta gent el que fa es discriminar Catalunya perquè fa una agressió al seu patrimoni cultural. Com a ciutadans tendrien que defensar-ho.

Anònim ha dit...

Penso que tot el que S'Esta dient sobre el Català, es pur sectarisme, que tot ve d'una part de gent que en trobat en això un filo de vots, l'altra gent del carrer e inclús de fora i parlant amb ells , no hi veuen el problema

Anònim ha dit...

Salvador Espriu, al començament de la democràcia, va defensar el bilingüisme, tot i criticar-lo els extremistes. Espriu tenia un principi molt clar: tot allò que no està bé s'ha de refusar. Aplicat a la llengua catalana, cal refusar tot allò que minva, nega el coneixement i parla de la nostra llengua catalana. Què parlo quan vaig a Madrid?
Tenim al davant un problema de respecte a la persona i la seva cultura.