dimecres, 13 de febrer del 2008

Combat entre el bloc i el blog


Parlàvem a l’aula sobre la denominació de bloc en llengua catalana, i us vaig comentar que hi havia una polèmica encetada sobre aquesta qüestió.

El Termcat, el Centre de Terminologia de Catalunya, defineix bloc com: “Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos”. I accepta per al català exclusivament el mot bloc.

Hi ha, però, veus dissidents com la del lingüista Gabriel Bibiloni, de qui ja us parlava en una altra entrada:

Bloc o blog

Finalment, us deixo l’enllaç cap un vídeo d’una de les taules rodones que van tenir lloc a les Jornades sobre la Catosfera que es van celebrar fa poc a Granollers. Les intervencions de les dues persones de la taula no són excessivament aclaridores, però us poden aportar algun argument sobre les posicions de la polèmica.

Combat entre bloc o blog

5 comentaris:

Anònim ha dit...

És una prova.

Anònim ha dit...

Prova 2

Anònim ha dit...

He llegit el article de Bloc Blog, i espero adaptar-me poc a poc, amb aquest nou sistema.

Anònim ha dit...

No he pogut veure el vídeo de les taules rodones de les Jornades sobre la Catosfera;però la definició del Centre de Terminologia de Catalunya , em sembla prou correcte,ja que com catalana que sóc crec que és un mot força entenedor amb la c com a final de paraula.BLOC

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el que diu el Sr. Gabriel Babiloni. Crec que s'hauria de dir blog i no bloc, ja que el tema de dir-li bloc, amb "c", està agafat amb pinces i, ens agradi o no, aquests anglicismes tècnics cal assumir-los.