dilluns, 19 de maig del 2008

Si us plau, parla’m en català

La Plataforma per la Llengua ha iniciat una campanya que vol transmetre la idea que canviar de llengua si no és necessari, és a dir, si ens entenen, suposa un perjudici per a les persones que l’aprenen i ens perjudica com a col·lectiu. Volen fer arribar als catalanoparlants el missatge que la responsabilitat de l’ús social de la llengua és de tothom.

La campanya “Si us plau, parla’m en català” pretén, doncs, incidir en l’ús social de la llengua. I ho fa a través d’unes postals que tenen un text explicatiu i, algunes, un vídeo. Aquí us en deixo un exemple, la postal de Danjuma, kofi, Shadrak i Margaret.

Danjuma, kofi, Shadrak i Margaret són de ghana, i ens expliquen que al seu país es parlen moltes llengües diferents: l'ewe, l'adangbe, l'àkan, el dagdandi, el mempruli... Van marxar de Ghana perquè no hi tenien feina. Son conscients que causa un cert impacte que tantes persones d'arreu del món hàgin vingut a viure aquí. Però ells tenen ganes d'integrar-se, i parlar en català és una bona manera de fer-ho. I acaben dient que aprendre català és molt útil, però sobretot és important perquè els ajuda a tenir feina i també serveix per trobar-ne una de millor.

http://parlacatala.cat/