dimarts, 1 d’abril del 2008

Voluntariat per la llengua

Com vaig fer amb els companys de Llengua catalana 1, i aprofitant les reflexions que alguns de vosaltres heu aportat a propòsit de l’entrada sobre l’entrevista a Carme Junyent El que mata el català és la indiferència, us proposo fer un pas més enllà i trencar amb aquesta indiferència: col·laborar com a voluntaris lingüístics en el programa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que té com a objectiu facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Per ser voluntari, l’únic que cal és ser major d’edat, parlar en català habitualment i que puguis dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

En aquest enllaç, hi trobareu un vídeo en què una parella lingüística explica la seva experiència com a voluntaris:

http://www.vilaweb.tv/?video=5163

Si en teniu ganes, tan sol cal que empleneu el formulari següent: http://cpnl.cat/xarxa/cnllleida/voluntaris/apuntat_vol.html

I si voleu més informació:

http://cpnl.cat/xarxa/cnllleida/voluntaris/

O al Centre de Normalització Lingüística de Lleida:

C/ Governador Montcada, 13, 2n 2a

25002 Lleida

Tel. 973282607

Fax 973282631

lleida@cpnl.cat