dilluns, 24 de març del 2008

Legislació lingüística

Per al tema d’aquesta setmana, us indico un enllaç en el qual podreu trobar un recull estructurat de la legislació lingüística de Catalunya: Legislació i drets lingüístics al web de la Generalitat de Catalunya.

En aquest mateix web, i a l’apartat Preguntes més freqüents, hi torbareu respostes a aquelles qüestions que, de ben segur, més d’un cop us heu formulat vosaltres mateixos sobre els drets i els deures dels ciutadans pel que fa a l’àmbit de la llengua.

Per conèixer la legislació lingüística d’altres territoris dels Països Catalans —i de la resta d’Europa— us recomano el Recull de legislació lingüística del web de Gabriel Bibiloni.

Finalment, si teniu més interès en el tema legislatiu, us recomano la pàgina de Mercator. Mercator és una xarxa que té l’objectiu de posar a disposició d'estudiants, investigadors, docents, planificadors i legisladors recursos especialitzat i un servei d'informació expert sobre les llengües minoritzades d'Europa. La xarxa Mercator té tres centres de recerca i documentació i cada centre té un programa de treball propi i un rol especialitzat. És justament el centre ubicat a Catalunya, el que estudia el dret i la legislació lingüístics i l'ús d'aquestes llengües en l'administració pública.